Samsung Galaxy S5

Novi Samsung Galaxy S5 je u ponudi Telesofta, otkrijmo sta donosi novo.

Dizajn uređaja uklapa se u standard Samsungovih uređaja. Tako je S5 dobio i poklopac koji je imitacija kože. Izgledom i dodirom podsjeća na kožu. Dolazi u četiri boje: bijela, crna, plava i bronzana.

Ekran je neprimjetno povećan na 5,1 inča. Rezolucija ekrana ostaje nepromjenjena i iznosi 1920×1080. Gustina je 432 piksela po inču.

Procesor je četvorojezgreni Krait 400 na 2,5 Ghz, koji pomoć dobija od grafike Adeno 330. Radna memorija je 2 GB. Memorija za pohranu podataka je 16 i 32 GB, i nju je moguće proširiti sa microSD karticom, do maximalnih 128 GB.

Glavna kamera je doživljela veliku nadogradnju. Rezolucija je 16 megapiskela. Najveća novost je da video snima u novoj 4k rezoluciji. Prednja kamera ima rezoluciju od 2,1 megapiksel.

Nove funkcije ugrađene u S5 su: čitač otisaka prsta i mjerenje otkucaja srca. Čitač otisaka prsta je ugrađen u Home tipku, i služi kao zaštita uređaja.

Mjerenje otkucaja srca i Gear Fit su idealna kombinacija za obožavaoce fitness i sportskih aktivnisti.

Galaxy S5 raspolaže i svim aktuelnim mrežnim standradima, među kojima je i novi AC bežični modul sa tehnologijom MIMO. Prilikom preuzimanja sadržaja sa interneta možemo uporedo koristiti LTE i WiFi, tako da je sadržaj preuzet u kraćem vremenskom roku.

Operativni sistem je Android 4.4.2 KitKet. Dolazi sa Samsungovim dodatkom TouchWiz.

Komentariši